Η ΕΡΜΗΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΥΣΕΙΣ ΑΕ αρωγός στην προσπάθεια της της ομάδας DART του Πανεπιστημίου Θράκης.

Η εταιρεία μας στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής της ευθύνης στηρίζει έμπρακτα την προσπάθεια των νέων του Πανεπιστημίου Θράκης ως χορηγός και ένθερμος συμπαραστάτης στο εγχείρημα τους.

Η ομάδα DART θα συμμετέχει  το καλοκαίρι του 2021 στον διαγωνισμό UAS Challenge που διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Μηχανολόγων Μηχανικών της Μ.Βρετανίας (IMechE) και θα αποτελέσει την πρώτη Ελληνική συμμετοχή στον εν λόγω διαγωνισμό καθώς συνδυάζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ανάπτυξη καινοτόμων ιδεών και ανθρώπινης βοήθειας.

Συγκεκριμένα, η ομάδα έχει ως στόχο τον σχεδιασμό και τη κατασκευή ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους (drone), το οποίο θα είναι ικανό να προσφέρει είδη πρώτης ανάγκης σε ανθρώπους που έχουν πληγεί από μια φυσική καταστροφή. Το drone θα είναι πλήρως αυτοματοποιημένο και θα είναι σε θέση να πραγματοποιήσει αποστολές με ταχύτητα και ακρίβεια. Ένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά του drone είναι στην κατασκευή του, καθώς θα αποτελείται από συνθετικά υλικά με αποτέλεσμα την αξιοσημείωτη μείωση του κόστους υλοποίησης συγκριτικά με τα “παραδοσιακά” υλικά.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο https://dart-duth.gr/

 

Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία…